Hrvatska

Health Level Seven

Reguliranje članstva u udruzi

Poruka predsjednika svim sadašnjim i budućim članovima društva, Zagreb, 14. srpnja 2017.

Poštovani članovi HL7 Hrvatska, stručnjaci iz domene HL7, kolegice i kolege,

 

 HL7 Hrvatska, u skladu sa Statutom udruge (link), te odlukama Skupštine i Upravnog odbora, a u želji da jasno definiramo redovne članove, ovim putem pokreće inicijativu konsolidacije članstva. Prema našem Statutu, sve organizacije, udruge i privatne osobe koje žele pristupiti udruzi čine to na način da ispune pristupnicu (link), te istu pošalju tajniku udruge. Za konzumaciju prava koje proizlaze iz članstva, svaki član dužan je uplatiti iznos godišnje članarine, koja ovisi o kategoriji članstva kako je regulirano Statutom. Isto tako, Statut i odluke Skupštine nalažu da se član može ispisati iz udruge slanjem formalnog zahtjeva, odnosno Udruga može pokrenuti proceduru u slučaju da član ne ispunjava svoje obveze, poput ne plaćanja članarine dvije godine za redom (Članak 15. Statuta društva).

 

Ovim putem pozivam sve postojeće i bivše članove, sve stručnjake u području medicinske informatike, da nam se pridruže ili reguliraju postojeća članstva i status u udruzi, tako da ispune pristupnicu, riješe zaostale članarine, odnosno pošalju svoj OIB tajniku udruge, ako to već nisu učinili. Pogodnosti članstva su značajne, što uključuje informiranje o naprecima HL7 norme, edukacijski sadržaji i događanja, radionice, pristup normativnim materijalima te ulazak u mrežu stručnjaka diljem svijeta. Posebno bih htio naglasiti da svi proizvođači softvera koji koriste HL7 normu moraju biti članovi udruge, kako bi imali pravo koristiti intelektualno vlasništvo HL7 udruge – više informacija ovdje.

 

Za postojeće članove koji imaju zaostala plaćanja dvije ili više godina, a ne reagiraju na ovaj poziv tako da formalno potvrde svoju želju i namjeru sudjelovanja u članstvu i radu udruge te reguliraju zaostale članarine u roku od 60 dana od slanja obavijesti (zaključno sa 14.09.2017), Upravni odbor će zauzeti stav da isti nisu više zainteresirani biti dio Udruge, te će pokrenuti proceduru opoziva člana.

 

Za sva pitanja, stojimo na raspolaganju (pismo predsjednika u PDF datoteci)

Karla Korlaet

Tajnik, HL7 Hrvatska

secretary@hl7.hr

Doc.dr.sc. Miroslav Končar

Predsjednik HL7 Hrvatska

chair@hl7.hr