Hrvatska

Health Level Seven

Radionica "Najbolje prakse iz HL7 implementacija" i certifikacijski ispit

29.11.2017, Hypo Centar, Zagreb, Hrvatska Ovim putem želimo Vas obavijestiti da HL7 Hrvatska, organizira specijaliziranu radionicu radnog naslova “Najbolje prakse iz HL7 implementacija”. Finalni raspored je objavljen. Ekipe iz IN2, Maranda i VAMS-a su tu u srijedu u IN2 Zagreb centrali za vas.

Uzevši u obzir da Republika Hrvatska daje jak naglasak na procese informatizacije zdravstva, te čitav niz drugih aktivnosti vezanih za edukacije, inovacije i programska rješenja u domeni eZdravstva, HL7 norma predstavlja važan čimbenik kvalitete programskih rješenja i projekata. Kroz ovu radionicu želja nam je podijeliti osnovne informacije o samoj normi, prezentirati načine kako se aktivno uključiti u rad HL7 obitelji, ali ponajviše od svega, omogućiti našim članovima da prezentiraju svoja iskustva rada na integracijskim projektima koji su uključivali implementacije norme. 

 

U cilju realizacije radionice, pozivamo sve članove da nam pošalju prijedloge svojih iskustava koje bi prezentirali auditoriju, u vidu kratkog opisa projekta. Upravni odbor HL7 Hrvatska će evaluirati pristigle prijave koristeći kriterije poput prvenstva prijave, razine članstva, inovativnosti, te uključenosti na stvarnom projektu. Naglašavamo također da sadržaj prezentacije trebaju biti implementacijska iskustva HL7 norme, što znači da ne očekujemo direktni marketing nekog proizvoda, te će takve prijave biti automatski odbačene. Prijave primamo zaključno sa 31.10.2017.  

 

Na kraju, ovim putem bismo htjeli najaviti i održavanje certifikacijskog ispita u popodnevnim satima, prema pravilima online testiranja kako je naznačeno na službenoj HL7 stranici, http://www.hl7.org/implement/certification.cfm. HL7 certifikacija je sve više prepoznata kako u regiji, tako i u svijetu te predstavlja izvrstan put za učenje i dokazivanje kvalitete HL7 stručnjaka. Svi zainteresirani kandidati trebaju iskazati svoj interes slanjem e-maila na secretary@hl7.hr, najkasnije do 31.10.2017. Test će se održati ako se prijave minimalno 3 kandidata.

 

Predviđeni raspored događanja:

 

12.00 – 13.00 Registracija, lagani ručak

13.00 – 13.20 Pozdravni govor i predstavljanje radionice – doc.dr.sc. Miroslav Končar, Predsjednik HL7 Hrvatska

13.20 – 15.00 Predstavljanje HL7 projekata 

  1. "HL7 in real life - why HL7v2 is still a market leader" – Krešimir Majdenić - Product Manager LIS, IN2
  2. „HL7 and FHIR in medication management system“ – Mitja Lapajne, Think!Meds Product Technical Lead, Marand
  3. Integrating Radiology system with Ontario regional care network – Sead Dzubur, VAMS

15.00 – 15.30 Pauza za kavu

15:30 – 16:00 Diskusija, prijedlozi, ideje, rasprava

16:00 – 16:30 Zatvaranje, priprema za ispit

16:30 – 19:00 Certifikacijski ispit  

 

Radionica je besplatna za sve sudionike.   

 

Za sva pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.  

Doc.dr.sc. Miroslav Končar, Predsjednik HL7 Hrvatska, email: chair@hl7.hr   

Karla Korlaet, Tajnik HL7 Hrvatska, email: secretary@hl7.hr